Arg

Var inte på gott humör idag så då fick det bli vagnen igen (till Evves glädje).
Litar inte på mig själv, rädd att om jag blir ledsen eller arg att det ska gå ut över henne och det får inte hända!!! Det kan vara minsta lilla sak som utlöser det.
Det gick bra igår när jag hoppade. Var lite arg då med. Men jag bet ihop.

Men vi körde en sväng alla fall. Så lugn och så snäll. Körde om Allamåla och hem till Gerd och sen hem igen. Tog stora vägen eftersom kossorna går över vägen hemma som leder till skogsvägen som sedan i sin tur leder till dom andra vägarna.
Mötte inget störande moment. Tror ändå inte hon brytt sig om varken mopppar eller motorcyklar så länge dom bara saktat ner så.

Hemma skrapade jag bort alla räliga stygnflugeägg. Bästa tipset till det är att ta en sax och riva av nedåt med den vassa sidan, fungerar utmärkt och blir inga märken och det går fort.

 

Evve älskar att bli ompysslad inne i stallet. Hon bara njuter. Det är svalt och inga bremsar. Stickeflugorna hittar in, men jag sprayar lite ultrashield så trillar dom av henne och dör.

Efter dusch och mat stod hon och sov i boxen. Kände mig elak som asade ut henne till hagen igen. Men hon har insektstäcke för maximalt skydd. Hon tål inte ett skvatt. Och inga salvor hjälper så hon är prickig hela hon + att hennes mugg är kvar än.

Köpte dock aloverasalva. Jaha, hittar på nätet nu inatt att det är karens 96 timmar. Stod det på flaskan?? Ska kolla det sen! Måtte det hjälpa bara. Har satt det även på dom värsta insektsbetten. Hon fick några jättebett precis vid sadelgjordsfästet på magen. Megasvullen. Svullnaden har gått ner men är kvar lite grann. Det var ju tre veckor sen. Nä hon ska till veterinären en vacker dag och utvärderas på huden! Finns det hudspecialister till häst??

 

Fyllade höloftet i år. 

 

Hej hopp

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0